Reiki

Een van de eerste dingen die Reiki voor ons doet, is het weer op gang brengen van ons zelfgenezend vermogen. Door het opruimen van lichamelijke en geestelijke belemmeringen ontstaat er ruimte voor levenskracht en groei. En daardoor ruimte voor het ontwikkelen van talenten.

Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is. Reiki werkt altijd op de hele mens: op de onderlinge verwevenheid van lichaam en geest. Je geneest de ander niet, je  geeft energie door en die energie steunt de ontvanger bij zijn genezingsproces.

Reiki is een aanrakingsheelmethode gebaseerd op het idee van een universele levenskracht. Het woord Reiki zelf is opgebouwd uit de karakters rei, dat in het Japans ’universeel’ betekent, en ki dat ‘levenskracht’ betekent. 

Reiki beoefenaars hebben tot doel energie te onttrekken aan de universele levenskracht om ons heen en deze door hun handen te laten stromen naar de persoon die geheeld moet worden. Door hun handen om beurten op verschillende lichaamsdelen te leggen brengen ze de energie over en herstellen ze de natuurlijke stroom rond het lichaam. Dit heft ook eventuele blokkades op die de ontvanger zouden kunnen hinderen het maximale uit de behandeling te halen. Het effect van Reiki is niet altijd direct zichtbaar en duidelijk, al kan dat wel. Reiki bezit zijn eigen wijsheid en geeft mensen wat ze nodig hebben en niet wat ze vragen.

Levenskracht stroomt door ons allemaal. Reiki-heling is een manier om direct toegang tot deze energie te krijgen.

De Reiki-leefregels:

Maak je - slechts vandaag - niet kwaad.
Maak je -  slechts vandaag - geen zorgen.
Respecteer je ouders, voorouders en je leraren.
Verdien je brood op een eerlijke manier.
Toon dankbaarheid aan alles wat leeft.